Jakt

Mobil, appar och tillbehör för jakttillfället

Att vara ute i skogen och jaga kräver både kunskap och rätt utrustning. Med moderna mobiltelefoner och tillbehör kan du förbättra din jaktupplevelse avsevärt. I den här artikeln ger vi dig tips på vilka mobiler och tillbehör som passar bäst under jakttillfället, samt rekommendationer på svenska jaktappar som kan hjälpa dig att navigera och hålla kontakt med jaktlaget.

Välj rätt mobiltelefon för jakten

Välj en robust telefon med lång batteritid och bra gps.

När du är ute i skogen är det viktigt att ha en mobiltelefon som klarar av de tuffa förhållandena. Här är några faktorer att tänka på när du väljer mobiltelefon för jakt:

Robusthet och hållbarhet

För jakt rekommenderas det att använda en mobiltelefon som är byggd för att tåla stötar, fall och extrema väderförhållanden. Mobiler som Caterpillar CAT S62 Pro och Samsung Galaxy XCover Pro är kända för sin hållbarhet och robusthet. Dessa telefoner har militärklassade certifieringar och är vattentäta, vilket gör dem idealiska för användning i naturen. Snabbladdare hittar du på https://www.teknikdelar.se/kategori/kablar-laddare/mobilladdare/usb-c-laddare eller hitta en mobilladdare som är rätt för dig och din telefon.

Batteritid

Lång batteritid är avgörande när du är ute i skogen under längre perioder. Telefoner med stora batterier som Samsung Galaxy M51 eller Motorola Moto G Power erbjuder batteritid som räcker i flera dagar. Det är också bra att ha en powerbank till hands för att kunna ladda telefonen vid behov.

GPS och kartfunktioner

En bra GPS och kartfunktion är ett måste för att navigera i skogen. Många moderna mobiltelefoner har inbyggda GPS-funktioner, men det kan vara värt att investera i appar som WeHunt för mer detaljerade kartor och spårningsmöjligheter.

Nödvändiga tillbehör för jakttillfället

Förutom en pålitlig mobiltelefon finns det flera tillbehör som kan förbättra din jaktupplevelse. Här är några rekommenderade tillbehör:

Vattentätt fodral

Även om din mobiltelefon är vattentät är det alltid en bra idé att ha ett extra skydd. Ett vattentätt fodral som LifeProof eller OtterBox kan ge extra skydd mot vatten, smuts och stötar. Detta är särskilt viktigt om du rör dig genom fuktiga områden eller måste korsa vattendrag.

Extra batteri eller powerbank

Som nämnts tidigare är batteritid viktigt under jakten. En powerbank som Anker PowerCore eller RAVPower kan vara en livräddare om din telefon börjar få slut på batteri. Välj en powerbank med USB-C anslutning för snabb och effektiv laddning.

Bluetooth headset

Ett Bluetooth headset är ett bra tillbehör för att kunna kommunicera utan att behöva ta upp telefonen. Modeller som Jabra Elite Active 75t eller Bose SoundSport Free är både bekväma och har bra ljudkvalitet, vilket gör dem perfekta för jakt.

Termisk kamera

En termisk kamera som kan monteras på din mobiltelefon och hjälpa dig att upptäcka djur i mörker eller tät vegetation. Detta kan vara särskilt användbart under nattjakt eller när du söker efter skadade djur. Termisk teknik är bra vid vakjakt bland annat.

Solpaneler

Om du är ute under längre perioder eller på jaktresa kan en portabel solpanel vara ett bra tillbehör för att hålla dina enheter laddade. Solpaneler som Goal Zero Nomad 7 kan lätt fästas på ryggsäcken och ladda dina enheter medan du är i rörelse.

Svenska appar för jakt

Förutom fysiska tillbehör finns det också flera appar som kan vara till stor hjälp under jakten. Här är några :

Svenska Jakt

Svenska Jakt är en omfattande app som erbjuder kartor, väderprognoser och möjligheten att spåra din jaktmark. Appen är utvecklad specifikt för svenska jägare och ger information om jakttider, regler och annat nyttigt för en lyckad jakt.

WeHunt

WeHunt är en annan populär svensk jaktapp som erbjuder detaljerade kartor över jaktområden och möjligheten att spåra dina rutter. Appen har också funktioner för att märka ut viktiga platser, som pass och åtel, samt att dela information med jaktlaget.

Prylar som gör skillnad för jaktlyckan

Att ha rätt mobiltelefon och tillbehör kan göra en stor skillnad under jakten. Genom att välja en hållbar telefon med lång batteritid och använda rätt tillbehör och appar kan du förbättra din säkerhet och effektivitet i skogen. Kom ihåg att alltid vara förberedd och ha respekt för naturen under dina jaktäventyr. Lycka till och god jakt!