Hälsa

Uterum – längre sommar och bättre hälsa

Påverkas din hälsa av solen? Det finns många studier som tyder på det och det är också därför som många svenskar tycker att de mår bättre under sommaren än under vintern. Finns det då något sätt att njuta av sommaren, även under vintern? Det gör det!

Ett uterum förlänger sommaren

Ett isolerat uterum kan hjälpa dig att förlänga sommaren. Här håller det sig varmt mycket längre än utomhus vilket gör att du kan njuta av de långa sommarkvällarna långt in i hösten. Om du dessutom installerar en värmekälla, kanske en öppen spis, kan du använda rummet året om.

Vi brukar rekommendera att du köper ett uterum från Novoroom. De kan hjälpa dig från start till slut och ge dig mycket inspiration för ditt framtida uterum.

Hälsofördelar med ett uterum

Anledningen till att uterum hjälper dig att förbättra hälsan är för att vi människor behöver solljus för att leva och må bra. Solljus hjälper oss producera hormonet serotonin vilket gör oss pigga och glada. Utan det känner vi oss trötta och sega, något som många kan känna igen sig i under vintern.

Det är delvis därför det är så populärt att resa bort till ett varmt land under vintern men med ett uterum kan du alltid njuta av extra solljus, även under när du är hemma.

Ett uterum kommer med flera hälsofördelar och det är därför de har blivit så populära på senare tid. Har du därför funderat på att investera i ett uterum kan vi absolut rekommendera det. Det är investering i din egen hälsa och välmående.